Marennes Oléron

Andra produkter

  • Produktkategorier

Artikelnummer se nedan

Vi importerar ostron från Frankrike varje vecka, året om. Ostronen odlas och produceras av olika familjeföretag. Här är de sorter vi kan erbjuda från området Marennes Oléron:

15/43 – Fine de Claire
Fine de Claire avslutar odlingsprocessen genom att det får ligga flera veckor i sk clairer (dammar) där de får sin speciella söta smak och fyllighet. De får där sin speciella kvalitet som skiljer dem från ostron som odlas i öppna havet.

16/44 – Fine de Claire Verte – säljs enbart oktober – april
Avslutar odlingsprocessen i clairer i minst en månad med micro-algen ”la navicule bleue”. Säljs enbart oktober – maj. Hög kötthalt, välbalanserad smak och mört kött, med lätt grönaktiga gälar.

17/45 – Pousse en Claire – säljs enbart oktober – april
Lagras i sk clairer mellan fyra till åtta månader, med högst fem ostron per kvm. Är köttig, kompakt och fast med elfenbensfärg och kraftig arom med tydlig eftersmak. Detta är ostronens ”Rolls Royce”!

40 – l’Émeraude – säljs enbart oktober – april
Ostronet l’Émeraude har lagrats i sk clairer i minst 40 dagar. Har hög kötthalt, välbalanserad smak med lätt grönaktiga gälar. Man kan säga att det är en blandning av Pousse och Verte.

32 – Ostra Regal
Uppvuxna i de klara vattnen på Irland och färdigställda på I’le d’Oléron i Frankrike. Ett specialostron med hög kötthalt, speciell sötma och nötighet i smaken. Ett ostron för finsmakare!

88 – Ostra Regal GULD
Leverantörens lyxigaste ostron med bladguld på skalet! Ett specialostron med högsta kötthalt, speciell sötma och nötighet i smaken. Enbart 5% av ostronen blir ett guld-ostron!